Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Обиљежен почетак пројекта “Информисање јавности о процесу приступања и финансијској подршци Европске уније Црној Гори ИИИ”

Обиљежен почетак пројекта “Информисање јавности о процесу приступања и финансијској подршци Европске уније Црној Гори ИИИ”
Датум објаве: 11.03.2020 14:48 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


11. марта 2020. године, у просторијама Министарства финансија, Директората за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи, одржан је почетни састанак за пројекат “Информисање јавности о процесу приступања и финансијској подршци Европске уније Црној Гори ИИИ”. Пројекат је финансиран из Годишњег акционог програма ИПА-е за 2017. годину за Црну Гору (ЦАП 2017) у оквиру инструмента претприступне подршке (ИПА ИИ) и трајаће 24 мјесеца, односно до фебруара 2022. године. 

Свеобухватни циљ пројекта је унапређивање знања и разумијевања процеса европских интеграција међу грађанима и обезбјеђивање њихове подршке процесу придруживања Црне Горе. 

Активности пројекта ће се односити на редизајн и вођење еу.ме wеб портала и друштвених мрежа, континуирану подршку у одржавању и вођењу еу.ме wеб портала, припрему информација за потребе електронских часописа и билтена, организацију догађаја за потребе пројекта, дизајн и припрему промотивног материјала. Поред наведеног планирано је и спровођење истраживања јавног мњења, организација радионица за релевантне службенике државних институција и информативних догађаја за студенте, организација тематских кампања, студијских посјета, као и многе друге активности на умрежавању и промовисању пројектних активности.

Кључна корисничка институција је Генерални секретаријат Владе Црне Горе – Сектор за информисање јавности о Европској унији и процесу приступања Европској унији.

Уговор за реализацију пројекта потписан је са компанијом ПР&МЕДИА Цонсултанцy – ПРИМЕ Цонсултанцy ДОО Подгорица. Укупна вриједност уговора је 290.000,00 ЕУР који се у потпуности финансира из средстава Европске уније. Пројекат ће бити имплементиран путем индиректног управљања средствима ЕУ у Црној Гори, гдје је Директорат за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи Министарства финансија уговорно тијело.

Почетном састанку је, поред представника уговарача, присуствовала и представница Генералног секретаријата Владе Црне Горе као кључне корисничке институције, те представници Делегације ЕУ у Црној Гори и Канцеларије за европске интеграције. Менаџмент пројекта и вођа пројектног тима су имали прилику да представе методологију спровођења планираних активности, а разматран је и план рада и размијењене су идеје о развоју пројектних активности у наредном периоду.