Manja slova Veća slova RSS

>

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda u posjeti Ministarstvu finansija

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda u posjeti Ministarstvu finansija
Datum objave: 10.03.2020 15:19 | Autor: Ministarstvo finansija

Ispis Štampaj stranicu


Ministar finansija, Darko Radunović sastao se sa predstavnicima Odjeljenja za fiskalne poslove pri Međunarodnom monetarnom fondu, koji su prethodnih desetak dana boravili u radnoj posjeti  Crnoj Gori i tom prilikom razmotrili napredak  koji je Poreska uprava Crne Gore ostvarila po osnovu programa reforme koji se realizuje uz podršku pomenute institucije.

Tim misije je dao konkretne savjete o neophodnim unapređenjima upravljanja i menadžmenta reforme.

Članovi tima MMF-a  su istakli spremnost za daljom podrškom za razvoj kapaciteta u Poreskoj upravi Crne Gore, a fokus će biti na daljem razvoju i jačanju osnovnih funkcija uprave prihoda.

Takođe, podstakli su rukovodstvo Poreske uprave CG na nastavak inteziviranja usredsrijeđenosti na programu reforme.

„Predani smo poslu i želimo da reforma Poreske uprave bude uspješna. Preporuke i podrška koju dobijamo od vas u ovom procesu su od ključnog značaja za modernizaciju Poreske uprave“, naglasio je ministar finansija Radunović i na kraju se zahvalio članovima tima iz MMF-a na urađenoj analizi i procjeni stanja u Poreskoj upravi.

Sastanku su ispred MMF-a prisustvovali Korstian Kol, Stefen Vesperman, Alan Jensen, Ester de Leuv i Patrik Fauhnan, a u ime Ministarstva finansija i Poreske uprave Crne Gore , generalna direktorica Direktorata za poreski i carinski sistem, Biljana Peranović i direktor Poreske uprave, Miomir M. Mugoša.PR SLUŽBA
MINISTARSTVA FINANSIJA