Manja slova Veća slova RSS

>

ODRŽAN RADNI SASTANAK S MINISTROM FINANSIJA

ODRŽAN RADNI SASTANAK S MINISTROM FINANSIJA
Datum objave: 13.02.2020 12:02 | Autor: Poreska uprava - M.V.

Ispis Štampaj stranicu


U Poreskoj upravi održan je radni sastanak sa ministrom finansija Darkom Radunovićem, državnim sekretarom Ministarstva i predstavnicima Direktorata za poreski i carinski sistem. Sastanak kojem su prisustvovali direktor Poreske uprave Miomir Mugoša sa saradnicima bio je posvećen analizi aktivnosti realizovanih od strane Poreske uprave, te planiranju daljih aktivnosti u skladu sa politikama koje pripadaju resoru Ministartsva finansija.

Otvarajući sastanak, direktor Poreske uprave predstavio je rezultate u radu Poreske uprave tokom 2019. godine, kao i tokom prethodnog četvorogodišnjeg perioda, s posebnim fokusom na naplati poreza i upravljanju poreskim dugom, kao i strateškim projektima čija realizacija je u toku u Poreskoj upravi.

Ministar finansija pozdravio je napore Poreske uprave na realizaciji smjernica u sprovođenju poreskih propisa, pohvalivši ostvarene rezultate koji su vidljivi ne samo sa aspekta naplate prihoda, već i sa spekta modernizacije i jačanja kapaciteta Poreske uprave u eri ubrzanog ekonomskog i tehnološkog rasta. Istakao je da Poreska uprava ima punu podršku Ministarstva finansija, kao organa koji kreira poresku politiku i prati rad Poreske uprave, za nastavak uspostavljene dinamike razvoja i modernizacije.

Održani sastanak bio je prilika i da se kroz diskusiju dođe do zajedničkih stavova vezanih za tumačenje pojedinih odredbi poreskih propisa, te da se definiše dinamika i vremenski okvir za dalje aktivnosti na realizaciji važnih infrastrukturnih projekata, kao što su „Reforma poreske administracije“, elektronska fiskalizacija i FATCA.