Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Представници Министарства финансија у студијској посјети Републици Словачкој

Представници Министарства финансија у студијској посјети Републици Словачкој
Датум објаве: 11.10.2019 14:07 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


У оквиру пројекта "Јачање транспарентног и одговорног управљања јавним финансијама у Црној Гори" који имплементирају Министарство финансија Црне Горе и УНДП, уз подршку Министарства финансија Републике Словачке, организована је студијска посјета Републици Словачкој. 

Делегација коју су чинили представници 11 општинских служби за финансије и представника Заједнице општина,  предвођена представницима Министарства финансија и УНДП-а, посјетила је Братиславу у периоду од 06.-09.октобра 2019 године.

Током званичне посјете учесници су посјетили Министарство финансија Републике Словачке, Удружење градова и насеља Словачке, општину Цифер и градску општину Петржалка гдје је презентован систем финансирања локалне самоуправе, процес преласка општина на програмско буџетирање, процес планирања и извршења буџета општине. 

Такође, размијењена су и искуства у области средњорочног планирања, планирања капиталног буџета, транспарентности планирања буџета и потрошње буџетских средстава, начина вођења рачуноводства, система унутрашњих финансијских контрола и међуопштинске сарадње. 


МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА