Manja slova Veća slova RSS

>

Predstavnici Ministarstva finansija u studijskoj posjeti Republici Slovačkoj

Predstavnici Ministarstva finansija u studijskoj posjeti Republici Slovačkoj
Datum objave: 11.10.2019 14:07 | Autor: Ministarstvo finansija

Ispis Štampaj stranicu


U okviru projekta "Jačanje transparentnog i odgovornog upravljanja javnim finansijama u Crnoj Gori" koji implementiraju Ministarstvo finansija Crne Gore i UNDP, uz podršku Ministarstva finansija Republike Slovačke, organizovana je studijska posjeta Republici Slovačkoj. 

Delegacija koju su činili predstavnici 11 opštinskih službi za finansije i predstavnika Zajednice opština,  predvođena predstavnicima Ministarstva finansija i UNDP-a, posjetila je Bratislavu u periodu od 06.-09.oktobra 2019 godine.

Tokom zvanične posjete učesnici su posjetili Ministarstvo finansija Republike Slovačke, Udruženje gradova i naselja Slovačke, opštinu Cifer i gradsku opštinu Petržalka gdje je prezentovan sistem finansiranja lokalne samouprave, proces prelaska opština na programsko budžetiranje, proces planiranja i izvršenja budžeta opštine. 

Takođe, razmijenjena su i iskustva u oblasti srednjoročnog planiranja, planiranja kapitalnog budžeta, transparentnosti planiranja budžeta i potrošnje budžetskih sredstava, načina vođenja računovodstva, sistema unutrašnjih finansijskih kontrola i međuopštinske saradnje. 


MINISTARSTVO FINANSIJA