Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

ГОСТОВАЊЕ: В.д. генералне директорице Директората за политику јавних набавки, мр Јелена Јоветић у емисији "Зумирање" на ТВЦГ

ГОСТОВАЊЕ: В.д. генералне директорице Директората за политику јавних набавки, мр Јелена Јоветић у емисији "Зумирање" на ТВЦГ
Датум објаве: 11.10.2019 08:46 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


Министарство финансија


В.д. генералне директорице Директората за политику јавних набавки, мр Јелена Јоветић гостовала је у емисији "Зумирање" на ТВЦГ и том приликом је говорила на тему Предлога Закона о јавно-приватном партнерству, који је Влада Црне Горе утврдила на јучерашњој сједници.

"Законом о јавно-приватном партнерству први пут регулишемо третман уговора о јавно-приватном партнерству као једног дугорочног аранжмана између јавних институција и приватног сектора. Уговорима осигуравамо да се уз снагу државе и уз знање које доноси приватни сектор реализују услуге у одређеним секторима и дјелатностима које су у Црној Гори у доминантно до сада биле ингеренције државе", изјавила је мр Јоветић. 

Такође, указала је на важност јавно-приватног партнерства који представља нови вид инвестиционе политике самим тиме што омогућава да се у овим секторима реализују инвестиције које подразумијевају извођење одређених јавних радова, јавних услуга, одржавање и изградњу нове инфраструктуре што у крајњем доприноси и основном циљу јавно-приватног партнерства – квалитет и унапрјеђење квалитета услуге за крајњег корисника. 

Закон доноси могућност улагања у различитим  секторима: сектор саобраћаја, образовања, здравства, али очекујемо да ће важан сегмент  Закона о ЈПП  бити усмјерен и на изградњу комуналне инфраструктуре.

ПР Служба
Министарства финансија