Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Потписана Мултилатерална Конвенција о узајамној административној сарадњи у пореским питањима

Потписана Мултилатерална Конвенција о узајамној административној сарадњи у пореским питањима
Датум објаве: 03.10.2019 14:39 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


Биљана Перановић , в.д. генерална директорица Директората за порески и царински систем у Министарству финансија и  Ницола Бонуцци, директор за правне послове у Организацији за економску сарадњу и развој (ОЕЦД), потписали су данас у Паризу Мултилатералну Конвенцију о узајамној административној сарадњи у пореским питањима.

Наведена  конвенција има за циљ побољшање транспарентности и размјене информација за спрјечавање избјегавања плаћања пореза. Потписивање Конвенције је значајан корак напријед не само у испуњавању наших међународних обавеза у области опорезивања, већ и корак напријед у побољшању транспарентности и јачању пореске дисциплине пореских обвезника.

Такође, потписивањем ове конвенције обезбиједиће се правни основ за међународну сарадњу и размјену информација о пореским обвезницима, између пореских органа Црне Горе и држава чланица Европске уније, ради ефикасне борбе против пореске евазије.

Данашњи догађај, потврда је успјешне сарадње Црне Горе са међународним институцијама, која ће се у наредном периоду богатити новим садржајима.


ПР СЛУЖБА

МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА