Manja slova Veća slova RSS

>

Potpisana Multilateralna Konvencija o uzajamnoj administrativnoj saradnji u poreskim pitanjima

Potpisana Multilateralna Konvencija o uzajamnoj administrativnoj saradnji u poreskim pitanjima
Datum objave: 03.10.2019 14:39 | Autor: Ministarstvo finansija

Ispis Štampaj stranicu


Biljana Peranović , v.d. generalna direktorica Direktorata za poreski i carinski sistem u Ministarstvu finansija i  Nicola Bonucci, direktor za pravne poslove u Organizaciji za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), potpisali su danas u Parizu Multilateralnu Konvenciju o uzajamnoj administrativnoj saradnji u poreskim pitanjima.

Navedena  konvencija ima za cilj poboljšanje transparentnosti i razmjene informacija za sprječavanje izbjegavanja plaćanja poreza. Potpisivanje Konvencije je značajan korak naprijed ne samo u ispunjavanju naših međunarodnih obaveza u oblasti oporezivanja, već i korak naprijed u poboljšanju transparentnosti i jačanju poreske discipline poreskih obveznika.

Takođe, potpisivanjem ove konvencije obezbijediće se pravni osnov za međunarodnu saradnju i razmjenu informacija o poreskim obveznicima, između poreskih organa Crne Gore i država članica Evropske unije, radi efikasne borbe protiv poreske evazije.

Današnji događaj, potvrda je uspješne saradnje Crne Gore sa međunarodnim institucijama, koja će se u narednom periodu bogatiti novim sadržajima.


PR SLUŽBA

MINISTARSTVA FINANSIJA