Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење

Саопштење
Датум објаве: 20.09.2019 12:18 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


Службеници Министарства финансија, представници АФЦОС канцеларије, Директората за управљачку структуру и Директората за финансирање и уговарање средстава Европске уније, учествовали су на годишњем АФЦОС семинару, који је одржан у Скопљу, у периоду од 18-20 септембра 2019, у организацији Европске канцеларије за борбу против превара (ОЛАФ), на којем се сусрећу и размјењују искуства земаља кандидата и потенцијалних кандидата за чланство у Европској унији.

Значај АФЦОС семинара огледа се у унапредјењу сарадње у области заштите финансијских интереса Европске уније, као и једној од битнијих области у циљу испуњавања обавеза из поглавља 32- Финансијска контрола. Неке од тема о којима се дискутовала на поменутом семинару биле сарадња са представницима ОЛАФ-а, повезаност измедју превенције превара и истрага, најновије ЕУ политике и развој легислативе у области борбе против неправилности и превара, улоге и алати који су на располагању компетентних националних тијела у области превенције превара.

Службеник АФЦОС канцеларије, Нико Шоћ, као представник Министарства финансија, учествовао је на радионици која се бавила извјештавањем неправилности и превара, након које је презентовао закључке у име радне групе. Представници ОЛАФ-а су похвалили напоре Црне Горе, као и осталих земаља кандидата и потенцијалних кандидата, које улажу у области заштите финансијских интереса Европске уније.