Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Одржан састанак министра финансија и гувернера ЦБЦГ са делегацијом ММФ-а

Одржан састанак министра финансија и гувернера ЦБЦГ са делегацијом ММФ-а
Датум објаве: 27.06.2019 18:27 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


Министарство финансија

Министар финансија Дарко Радуновић и гувернер Централне банке Црне Горе др Радоје Жугић са сарадницима састали су се са делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ), коју предводи Срикант Сасхадри, шеф Мисије ММФ-а за Црну Гору. Тим ММФ-а борави у Црној Гори ради одржавања редовних годишњих консултација у складу са Чланом ИВ Фонда.

Саговорници су разговарали о укупној економској ситуацији у Црној Гори, са посебним освртом на фискални и финансијски сектор. Министар финансија и гувернер ЦБЦГ презентовали су представницима ММФ-а фискалне и показатеље који карактеришу банкарски сектор, као и активности које ове институције спроводе на плану даљег снажења јавних финансија и банкарског сектора.

Представници ММФ-а су изложили препоруке чија би имплементација ојачала отпорност црногорске економије на спољне факторе и подржала динамичнији економски раст и развој.

На сјутрашњој конференцији за медије, заказаној у 10:00 часова, биће презентовани налази Мисије о стању економије и пројекцијама за наредни период.


МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА