Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Почела мисија ММФ-а по члану ИВ Статута

Почела мисија ММФ-а по члану ИВ Статута
Датум објаве: 17.06.2019 15:18 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


Министарство финансија

Потпредсједник Владе Црне Горе за економску политику и финансијски систем, г-дин Милутин Симовић и министар финансија, г-дин Дарко Радуновић са сарадницима, одржали су данас уводни састанак са мисијом Међународног монетарног фонда, на челу са шефом за Црну Гору г-дином Срикантом Сесхадријем која у нашој земљи борави са циљем редовних годишњих консултација по члану ИВ Статута Међународног монетарног фонда.

„Данашњи сусрет представља добру прилку да изанализирамо што смо у претходном периоду радили заједно и да се осврнемо на наше будуће изазове“, истакао је на самом почетку потпредсједник Симовић и додао да су дијалози са институцијом као што је ММФ увијек значајни и да они представљају својеврсне путоказе за Црну Гору. 

„Наша економија је у претходним годинама имала високе стопе раста и намјера нам је да и убудуће упркос екстерним изазовима достижемо тако високе стопе“, рекао је потпредсједник Симовић истакавши да се поред изградње ауто-пута, реализују и спремају развојни пројекти у секторима туризма, енергетике, пољопривреде и прерађивачке индустрије.

„Не одустајемо од јавних политика и примјене мјера фискалне консолидације већ настављамо са постизањем добрих резултата као и до сада“, саопштио је министар финансија Радуновић.

Чланови мисије ММФ-а ће током боравка у Црној Гори обавити серију разговора са представницима Министарства финансија и других црногорских институција током којих ће бити размотрена и евалуирана актуелна фискална, монетарна и укупна макроекономска кретања.

Мисија ММФ-а ће у Црној Гори боравити током наредне двије седмице, када ће у оквиру завршне изјаве дати преглед макроекономских показатеља и смјерница економске политике за нашу земљу за наредни период и то представља устаљену праксу за све државе чланице.ПР Служба
Министарства финансија