Manja slova Veća slova RSS

>

Počela misija MMF-a po članu IV Statuta

Počela misija MMF-a po članu IV Statuta
Datum objave: 17.06.2019 15:18 | Autor: Ministarstvo finansija

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo finansija

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem, g-din Milutin Simović i ministar finansija, g-din Darko Radunović sa saradnicima, održali su danas uvodni sastanak sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda, na čelu sa šefom za Crnu Goru g-dinom Srikantom Seshadrijem koja u našoj zemlji boravi sa ciljem redovnih godišnjih konsultacija po članu IV Statuta Međunarodnog monetarnog fonda.

„Današnji susret predstavlja dobru prilku da izanaliziramo što smo u prethodnom periodu radili zajedno i da se osvrnemo na naše buduće izazove“, istakao je na samom početku potpredsjednik Simović i dodao da su dijalozi sa institucijom kao što je MMF uvijek značajni i da oni predstavljaju svojevrsne putokaze za Crnu Goru. 

„Naša ekonomija je u prethodnim godinama imala visoke stope rasta i namjera nam je da i ubuduće uprkos eksternim izazovima dostižemo tako visoke stope“, rekao je potpredsjednik Simović istakavši da se pored izgradnje auto-puta, realizuju i spremaju razvojni projekti u sektorima turizma, energetike, poljoprivrede i prerađivačke industrije.

„Ne odustajemo od javnih politika i primjene mjera fiskalne konsolidacije već nastavljamo sa postizanjem dobrih rezultata kao i do sada“, saopštio je ministar finansija Radunović.

Članovi misije MMF-a će tokom boravka u Crnoj Gori obaviti seriju razgovora sa predstavnicima Ministarstva finansija i drugih crnogorskih institucija tokom kojih će biti razmotrena i evaluirana aktuelna fiskalna, monetarna i ukupna makroekonomska kretanja.

Misija MMF-a će u Crnoj Gori boraviti tokom naredne dvije sedmice, kada će u okviru završne izjave dati pregled makroekonomskih pokazatelja i smjernica ekonomske politike za našu zemlju za naredni period i to predstavlja ustaljenu praksu za sve države članice.PR Služba
Ministarstva finansija