Manja slova Veća slova RSS

>

Ministar Radunović na Samitu NIN-a: Stvaranje fiskalnih rezervi kao odgovor zemalja regiona na moguće usporavanje rasta

Ministar Radunović na Samitu NIN-a: Stvaranje fiskalnih rezervi kao odgovor zemalja regiona na moguće usporavanje rasta
Datum objave: 15.06.2019 14:41 | Autor: Ministarstvo finansija

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo finansija

Ministar finansija, Darko Radunović je učestvovao u radu Samita ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona, koji je održan tokom 14. i 15. juna u Bečićima. 

Na panelu ministara finansija pod nazivom „Stabilnost javnih finansija i privredni rast“ je diskutovano o izazovima zemalja regiona u slučaju usporavanja ekonomskog rasta u Evropi i mogućnostima stvaranja fiskalnih rezervi.

„Nastaviti sa mjerama fiskalne konsolidacije i sa radom na strukturnim reformama kako bi se 2020. godine ušlo u zonu suficita budžeta i uspostavljanja opadajućeg trenda javnog duga“, saopštio je ministar Radunović i istakao da je fokus ekonomskih reformi na borbi protiv sive ekonomije i da to predstavlja zajednički problem zemalja regiona.

Posebno je naglasio značaj saradnje sa Međunarodnim monetarnim fondom i Svjetskom bankom u sprovođenju fiskalne konsolidacije u Crnoj Gori, ali i napomenuo značaj njihovih izvještaja i ocjena u kreiranju međunarodne investicione pozicije zemlje, odnosno pribavljanja potrebnih sredstava za uspješno upravljanje javnim dugom.

Samit je organizovan od strane Saveza ekonomista Srbije zajedno sa nedjeljnikom NIN, a pod institucionalnim pokroviteljstvom  Ministarstva finansija, Centralne banke Crne Gore i Poreske uprave.PR SLUŽBA 
MINISTARSTVA FINANSIJA