Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

РЕГИОНАЛНИ САМИТ МИНИСТАРА ФИНАНСИЈА, ГУВЕРНЕРА И ДИРЕКТОРА ПОРЕСКИХ УПРАВА

Датум објаве: 12.06.2019 12:52 | Аутор: Пореска управа - М.В.

Испис Штампај страницу


Самит министара финансија, гувернера и директора пореских управа региона, који организује београдски недјељник НИН, под покровитељством Министарства финансија, Централне банке и Пореске управе Црне Горе, одржаће се 14. и 15. јуна 2019. године, у хотелу „Сплендид“ у Бечићима.

Тема овогодишњег Самита је „Финансијска и монетарна стабилност региона у условима успореног привредног раста у еврозони“.

Самит почиње 14. јуна у 09:30х поздравним говором гувернера Централне банке Црне Горе др Радоја Жугића и предсједника Савеза економиста Србије Александра Влаховића, након чега ће услиједити панел гувернера на тему „Монетарна политика и стабилност банкарских система у условима ниске инфлације и каматних стопа“.

Истог дана, са почетком у 12:30х одржаће се и панел на тему „Изградња повјерења кроз иновације и сигурност. Шта је ново у дигиталним плаћањима?“.

Наредног дана, у суботу 15. јуна, са почетком у 09:30х, одржаће се панел министара финансија под називом „Стабилност јавних финансија и привредни раст“ на ком ће говорити министар финансија Црне Горе Дарко Радуновић, као и министри из региона и представник ММФ-а.

У наставку другог дана Самита, 15. јуна, са почетком у 12:30х одржаће се панел директора пореских управа на тему „Реформа пореске управе и борба против сиве економије“ на коме ће учествовати директор Пореске управе Црне Горе Миомир М. Мугоша, као и његове колеге из региона.

 
Самит представља највећи годишњи регионални финансијски и монетарни скуп и има за циљ развој дијалога и унапређење сарадње свих финансијских институција региона.
Контакти за додатне информације:

Јелена Стевовић, секретар редакције НИН-а

јелена.стевовиц@рингиер.рс

тел +381 11 333 4618

Александар Божовић, ПР Служба Министарства финансија Црне Горе

мф@миф.гов.ме

тел +382 20 224 581

Марија Раденовић, директор Дирекције за односе са јавношћу и публикације Централне банке Црне Горе

марија.раденовиц@цбцг.ме

тел +382 20 403 262

Милица Вулетић, службеник за комуникације и односе с јавношћу Пореске управе Црне Горе

милица.вулетиц@таx.гов.ме
тел +382 20 448 166

Агенду Самита можете преузети овдје.

 ФИНАЛ Самит Бечићи 2019_агенда.пдф