Manja slova Veća slova RSS

>

REGIONALNI SAMIT MINISTARA FINANSIJA, GUVERNERA I DIREKTORA PORESKIH UPRAVA

Datum objave: 12.06.2019 12:52 | Autor: Poreska uprava - M.V.

Ispis Štampaj stranicu


Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona, koji organizuje beogradski nedjeljnik NIN, pod pokroviteljstvom Ministarstva finansija, Centralne banke i Poreske uprave Crne Gore, održaće se 14. i 15. juna 2019. godine, u hotelu „Splendid“ u Bečićima.

Tema ovogodišnjeg Samita je „Finansijska i monetarna stabilnost regiona u uslovima usporenog privrednog rasta u evrozoni“.

Samit počinje 14. juna u 09:30h pozdravnim govorom guvernera Centralne banke Crne Gore dr Radoja Žugića i predsjednika Saveza ekonomista Srbije Aleksandra Vlahovića, nakon čega će uslijediti panel guvernera na temu „Monetarna politika i stabilnost bankarskih sistema u uslovima niske inflacije i kamatnih stopa“.

Istog dana, sa početkom u 12:30h održaće se i panel na temu „Izgradnja povjerenja kroz inovacije i sigurnost. Šta je novo u digitalnim plaćanjima?“.

Narednog dana, u subotu 15. juna, sa početkom u 09:30h, održaće se panel ministara finansija pod nazivom „Stabilnost javnih finansija i privredni rast“ na kom će govoriti ministar finansija Crne Gore Darko Radunović, kao i ministri iz regiona i predstavnik MMF-a.

U nastavku drugog dana Samita, 15. juna, sa početkom u 12:30h održaće se panel direktora poreskih uprava na temu „Reforma poreske uprave i borba protiv sive ekonomije“ na kome će učestvovati direktor Poreske uprave Crne Gore Miomir M. Mugoša, kao i njegove kolege iz regiona.

 
Samit predstavlja najveći godišnji regionalni finansijski i monetarni skup i ima za cilj razvoj dijaloga i unapređenje saradnje svih finansijskih institucija regiona.
Kontakti za dodatne informacije:

Jelena Stevović, sekretar redakcije NIN-a

jelena.stevovic@ringier.rs

tel +381 11 333 4618

Aleksandar Božović, PR Služba Ministarstva finansija Crne Gore

mf@mif.gov.me

tel +382 20 224 581

Marija Radenović, direktor Direkcije za odnose sa javnošću i publikacije Centralne banke Crne Gore

marija.radenovic@cbcg.me

tel +382 20 403 262

Milica Vuletić, službenik za komunikacije i odnose s javnošću Poreske uprave Crne Gore

milica.vuletic@tax.gov.me
tel +382 20 448 166

Agendu Samita možete preuzeti ovdje.

 FINAL Samit Bečići 2019_agenda.pdf