Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

ГОСТОВАЊЕ: Министар финансија Дарко Радуновић у емисији "ЗУМИРАЊЕ" на ТВЦГ

ГОСТОВАЊЕ: Министар финансија Дарко Радуновић у емисији "ЗУМИРАЊЕ" на ТВЦГ
Датум објаве: 07.06.2019 08:37 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


Министарство финансија

Министар финансија, Дарко Радуновић гостовао је у емисији "ЗУМИРАЊЕ" на ТВЦГ и том приликом говорио на тему Закона о фискализацији у промету производа и услуга.

Влада је на јучерашњој сједници утврдила Предлог Закона о фискализацији у промету производа и услуга. 

„То је једна од најважнијих мјера у оквиру структурних реформи које спроводимо и ефекат може бити значајан јер ће Закон омогућити да све трансакције које се спроводе на тржишту буду евидентиране у централном ИТ регистру Пореске управе и на тај начин ћемо имати увид и постићи ефикасност Пореске управе. Пореска управа неће ићи у обилазак пореских обвезника методом случајног узорка већ ће то бити на основу индикатора које ће утврдити стручне службе које раде у Пореској управи и та ефикасност ће помоћи у том дијелу да неће бити беспотребних обилазака уредних пореских обвезника“ саопштио је министар Радуновић и додао да ћемо добити добар алат у борби против сиве економије. 

„У реалном времену ћемо имати податке о самој трансакцији“, истакао је министар и изјавио да је значај овог закона велики и да се ради у склопу реформе Пореске управе са Свјетском банком.

„Укључујемо се у трендове и ово је захтјеван пројекат и пружићемо све од себе да се имплементира на прави начин и да да добре резултате“, нагласио је министарПР Служба
Министарства финансија