Manja slova Veća slova RSS

>

GOSTOVANJE: Ministar finansija Darko Radunović u emisiji "ZUMIRANJE" na TVCG

GOSTOVANJE: Ministar finansija Darko Radunović u emisiji "ZUMIRANJE" na TVCG
Datum objave: 07.06.2019 08:37 | Autor: Ministarstvo finansija

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo finansija

Ministar finansija, Darko Radunović gostovao je u emisiji "ZUMIRANJE" na TVCG i tom prilikom govorio na temu Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici utvrdila Predlog Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga. 

„To je jedna od najvažnijih mjera u okviru strukturnih reformi koje sprovodimo i efekat može biti značajan jer će Zakon omogućiti da sve transakcije koje se sprovode na tržištu budu evidentirane u centralnom IT registru Poreske uprave i na taj način ćemo imati uvid i postići efikasnost Poreske uprave. Poreska uprava neće ići u obilazak poreskih obveznika metodom slučajnog uzorka već će to biti na osnovu indikatora koje će utvrditi stručne službe koje rade u Poreskoj upravi i ta efikasnost će pomoći u tom dijelu da neće biti bespotrebnih obilazaka urednih poreskih obveznika“ saopštio je ministar Radunović i dodao da ćemo dobiti dobar alat u borbi protiv sive ekonomije. 

„U realnom vremenu ćemo imati podatke o samoj transakciji“, istakao je ministar i izjavio da je značaj ovog zakona veliki i da se radi u sklopu reforme Poreske uprave sa Svjetskom bankom.

„Uključujemo se u trendove i ovo je zahtjevan projekat i pružićemo sve od sebe da se implementira na pravi način i da da dobre rezultate“, naglasio je ministarPR Služba
Ministarstva finansija