Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Програм обуке за стицање сертификата унутрашњег ревизора у јавном сектору 31. мај 2019. године

Датум објаве: 03.06.2019 08:40 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


У Управи за кадрове је 31. маја одржана свечана церемонија отварања Програма обуке за стицање сертификата унутрашњег ревизора у јавном сектору, који је реализован у сарадњи Министарства финансија и Управе за кадрове.

Уводно излагање су имали гђа Светлана Вуковић, директорица Управе за кадрове, гђа Ана Крсмановић , Генерална директорица Директората за централну хармонизацију и Јадранка Ђурковић помоћница директорице Управе за кадрове.
Предавачи који ће бити ангажовани на Програму су након тога заједно са локалним координаторима предочили укратко полазницима обуке о реализацији поменутог програма који стартује са првом обуком 05. јуна.
Званично отварање обиљежава почетак спровођења Програма обуке за стицање сертификата унутрашњег ревизора у јавном сектору за 27 полазника,

Циљ овог програма је стицање знања и вјештина у циљу испуњавања услова за стицање сертификата унутрашњег ревизора у јавном сектору.

Обука садржи сљедеће тематске области: управљање у јавном сектору, основе националног законодавства, стандарде унутрашње ревизије, вјештине, технике и методологију рада унутрашње ревизије у јавном сектору.

Програм обуке за стицање сертификата унутрашњег ревизора у јавном обухвата 10 дана обуке које ће похађати 27 службеника из јавног сектора који испуњавају услове за похађање програма, а за које ће након реализованих обука бити организован испит.