Manja slova Veća slova RSS

>

Program obuke za sticanje sertifikata unutrašnjeg revizora u javnom sektoru 31. maj 2019. godine

Datum objave: 03.06.2019 08:40 | Autor: Ministarstvo finansija

Ispis Štampaj stranicu


U Upravi za kadrove je 31. maja održana svečana ceremonija otvaranja Programa obuke za sticanje sertifikata unutrašnjeg revizora u javnom sektoru, koji je realizovan u saradnji Ministarstva finansija i Uprave za kadrove.

Uvodno izlaganje su imali gđa Svetlana Vuković, direktorica Uprave za kadrove, gđa Ana Krsmanović , Generalna direktorica Direktorata za centralnu harmonizaciju i Jadranka Đurković pomoćnica direktorice Uprave za kadrove.
Predavači koji će biti angažovani na Programu su nakon toga zajedno sa lokalnim koordinatorima predočili ukratko polaznicima obuke o realizaciji pomenutog programa koji startuje sa prvom obukom 05. juna.
Zvanično otvaranje obilježava početak sprovođenja Programa obuke za sticanje sertifikata unutrašnjeg revizora u javnom sektoru za 27 polaznika,

Cilj ovog programa je sticanje znanja i vještina u cilju ispunjavanja uslova za sticanje sertifikata unutrašnjeg revizora u javnom sektoru.

Obuka sadrži sljedeće tematske oblasti: upravljanje u javnom sektoru, osnove nacionalnog zakonodavstva, standarde unutrašnje revizije, vještine, tehnike i metodologiju rada unutrašnje revizije u javnom sektoru.

Program obuke za sticanje sertifikata unutrašnjeg revizora u javnom obuhvata 10 dana obuke koje će pohađati 27 službenika iz javnog sektora koji ispunjavaju uslove za pohađanje programa, a za koje će nakon realizovanih obuka biti organizovan ispit.