Manja slova Veća slova RSS

>

Crna Gora i Knjaževina Monako potpisale Ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak

Crna Gora i Knjaževina Monako potpisale Ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak
Datum objave: 29.05.2019 15:13 | Autor: Ministarstvo finansija

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo finansija

Ugovor između Crne Gore i Knjaževine Monako o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak, potpisali su danas ministar finansija, Darko Radunović i ministar unutrašnjih poslova Knjaževine Monako, Patrice Cellario, na marginama Ekonomskog foruma malih zemalja koji se održava u Bečićima, u organizaciji Privredne komore Crne Gore. Potpisivanju su prisustvovali Nj.K.V. Princ Albert od Monaka, predsjednik Privredne komore Crne Gore, Vlastimir Golubović i ministarka ekonomije, Dragica Sekulić.

Ministarstvo finansija

Navedeni ugovor ima za cilj da obezbijedi zaštitu rezidenata obje države ugovornice od dvostrukog oporezivanja koje destimulativno djeluje na međunarodno poslovanje i investiranje, da otkloni poreske barijere u razmjeni roba i usluga, kretanju lica i kapitala kao i transferu tehnologije i znanja i na taj način da stimuliše strana investiranja i obezbijedi pozitivna dejstva poreskih podsticaja. 

Takođe, zaključenjem ovog ugovora obezbijediće se pravni osnov za međunarodnu saradnju i razmjenu informacija o poreskim obveznicima, između poreskih organa Crne Gore i Monaka, radi efikasne borbe protiv poreske evazije.

Današnji događaj, potvrda je uspješnih ne samo partnerskih, već i prijateljskih veza između Crne Gore i Monaka, koje će se u narednom periodu bogatiti novim sadržajima.
PR SLUŽBA 
MINISTARSTVA FINANSIJA