Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Црна Гора и Књажевина Монако потписале Уговор о избјегавању двоструког опорезивања и спрјечавању избјегавања плаћања пореза на доходак

Црна Гора и Књажевина Монако потписале Уговор о избјегавању двоструког опорезивања и спрјечавању избјегавања плаћања пореза на доходак
Датум објаве: 29.05.2019 15:13 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


Министарство финансија

Уговор између Црне Горе и Књажевине Монако о избјегавању двоструког опорезивања и спрјечавању избјегавања плаћања пореза на доходак, потписали су данас министар финансија, Дарко Радуновић и министар унутрашњих послова Књажевине Монако, Патрице Целларио, на маргинама Економског форума малих земаља који се одржава у Бечићима, у организацији Привредне коморе Црне Горе. Потписивању су присуствовали Њ.К.В. Принц Алберт од Монака, предсједник Привредне коморе Црне Горе, Властимир Голубовић и министарка економије, Драгица Секулић.

Министарство финансија

Наведени уговор има за циљ да обезбиједи заштиту резидената обје државе уговорнице од двоструког опорезивања које дестимулативно дјелује на међународно пословање и инвестирање, да отклони пореске баријере у размјени роба и услуга, кретању лица и капитала као и трансферу технологије и знања и на тај начин да стимулише страна инвестирања и обезбиједи позитивна дејства пореских подстицаја. 

Такође, закључењем овог уговора обезбиједиће се правни основ за међународну сарадњу и размјену информација о пореским обвезницима, између пореских органа Црне Горе и Монака, ради ефикасне борбе против пореске евазије.

Данашњи догађај, потврда је успјешних не само партнерских, већ и пријатељских веза између Црне Горе и Монака, које ће се у наредном периоду богатити новим садржајима.
ПР СЛУЖБА 
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА