Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Сарадња Министарства финансија и УНДП-а на високом нивоу

Сарадња Министарства финансија и УНДП-а на високом нивоу
Датум објаве: 16.05.2019 14:31 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


Министарство финансија

Министар финансија, Дарко Радуновић са сарадницима састао се са новоименованом сталном представницом Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Црној Гори, Даниелом Гашпариковом.

„Министарство финансија и УНДП успјешно сарађују на низу активности у оквиру пројекта „Јачање транспарентног и одговорног управљања јавним финансијама у Црној Гори“ који подржава Република Словачка и изражавам задовољство досадашњом сарадњом. Мишљења сам да уз Вашу помоћ можемо кренути у имплементацију и других пројеката и да је подршка УНДП-а од великог значаја за Црну Гору“, саопштио је министар Радуновић упутивши ријечи добродошлице и честитке на новој функцији сталној преставници УНДП-а.

Такође, министар је истакао важност финансијске подршке Министартва финансија Републике Словачке кроз техничку подршку УНДП, са циљем унапређења информационог система за надзор приређивача игара на срећу.

Током разговора, наглашена је потреба за даљим побољшањем управљања јавним финансијама као једне од кључних области реформе јавне управе, као и унапређењу одговорности, ефикасности и дјелотворности у управљању јавним финансијама. „Ово су предуслови за испуњење критеријума за придруживање ЕУ и достизање међународних стандарда“, истакла је Гашпарикова. 

Саговорници су констатовали да је досадашња сарадња успјешна, те да  постоји простор за њено додатно унапређење и договорен је наставак интезивне комуникације у планирању предстојећих активности и будућих заједничких иницијатива. ПР СЛУЖБА 
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА