Manja slova Veća slova RSS

>

Saradnja Ministarstva finansija i UNDP-a na visokom nivou

Saradnja Ministarstva finansija i UNDP-a na visokom nivou
Datum objave: 16.05.2019 14:31 | Autor: Ministarstvo finansija

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo finansija

Ministar finansija, Darko Radunović sa saradnicima sastao se sa novoimenovanom stalnom predstavnicom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, Danielom Gašparikovom.

„Ministarstvo finansija i UNDP uspješno sarađuju na nizu aktivnosti u okviru projekta „Jačanje transparentnog i odgovornog upravljanja javnim finansijama u Crnoj Gori“ koji podržava Republika Slovačka i izražavam zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom. Mišljenja sam da uz Vašu pomoć možemo krenuti u implementaciju i drugih projekata i da je podrška UNDP-a od velikog značaja za Crnu Goru“, saopštio je ministar Radunović uputivši riječi dobrodošlice i čestitke na novoj funkciji stalnoj prestavnici UNDP-a.

Takođe, ministar je istakao važnost finansijske podrške Ministartva finansija Republike Slovačke kroz tehničku podršku UNDP, sa ciljem unapređenja informacionog sistema za nadzor priređivača igara na sreću.

Tokom razgovora, naglašena je potreba za daljim poboljšanjem upravljanja javnim finansijama kao jedne od ključnih oblasti reforme javne uprave, kao i unapređenju odgovornosti, efikasnosti i djelotvornosti u upravljanju javnim finansijama. „Ovo su preduslovi za ispunjenje kriterijuma za pridruživanje EU i dostizanje međunarodnih standarda“, istakla je Gašparikova. 

Sagovornici su konstatovali da je dosadašnja saradnja uspješna, te da  postoji prostor za njeno dodatno unapređenje i dogovoren je nastavak intezivne komunikacije u planiranju predstojećih aktivnosti i budućih zajedničkih inicijativa. PR SLUŽBA 
MINISTARSTVA FINANSIJA