Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Одржана радионица под називом "Систем утврђивања, наплате и контроле локалних прихода у Црној Гори"

Одржана радионица под називом "Систем утврђивања, наплате и контроле локалних прихода у Црној Гори"
Датум објаве: 15.05.2019 12:25 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


Министарство финансија

У оквиру пројекта "Јачање транспарентног и одговорног управљања јавним финансијама у Црној Гори“ који имплементирају Министарство финансија Црне Горе и УНДП, уз подршку Министарства финансија Републике Словачке, 13. и 14. маја 2019. године у Колашину је одржана радионица под називом "Систем утврђивања, наплате и контроле локалних прихода у Црној Гори".

Мр Снежана Мугоша, генерална директорица Директората за локалну самоуправу и привредна друштва у већинском власништву државе у Министарству финансија, је отворила радионицу у којој су учествовали представници из свих општина Црне Горе, Заједнице општина Црне Горе, Пореске управе и представници Министарства финансија, међу којима и в.д. генералне директорице Директората за порески и царински систем, Биљана Перановић

Генерална директорица Мугоша је у свом уводном излагању презентирала анализу остварења локалних прихода у претходних 10 година у Црној Гори која је показала да је степен наплате сопствених прихода у неким општинама доста низак. Истакла је да се општине морају више ослањати на сопствене приходе, радити на побољшању ефикасности наплате сопствених прихода као и јачању финансијске и пореске дисциплине. 

Министарство финансија

Предавач и модератор на радионици био је Дејан Кликовац, локални консултант УНДП. Током дискусија на радионици указано је на тренутне проблеме у наплати прихода и дефинисане су конкретне активности које је потребно предузети у циљу унапређења цјелокупног система утврђивања и наплате локалних јавних прихода.

Ова радионица је друга радионица која је одржана у оквиру поменутог пројекта у циљу изналажења рјешења за превазилажење постојећих проблема, даље едукације запослених у општинских службама и размјене искустава из области финансирања локалне самоуправе.МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА