Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Кицк-офф - Техничка подршка Оперативној структури за Секторски оперативни програм за запошљавање, образовање и социјалне политике 2015-2017

Кицк-офф - Техничка подршка Оперативној структури за Секторски оперативни програм за запошљавање, образовање и социјалне политике 2015-2017
Датум објаве: 07.05.2019 14:24 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


07. маја 2019. године, у просторијама Министарства финансија, Директората за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи, одржан је кицк-офф (почетни) састанак за пројекат “Техничка подршка Оперативној структури за Секторски оперативни програм за запошљавање, образовање и социјалне политике 2015-2017”. Пројекат је финансиран из средстава поменутог  Програма, у оквиру Инструмента претприступне подршке (ИПА ИИ) и трајаће 36 мјесеци, односно до маја 2022. године. 

Свеобухватни циљ овог пројекта је унапријеђење капацитета корисничких институција у сектору запошљавања, образовања и социјалне политике, у циљу обезбеђивања ефективног управљања и имплементације ИПА фондова, као и будућих структурних фондова.  

Активности пројекта ће бити усмјерене на остваривање сљедећих резултата:

Унапрјеђење капацитета корисничких институција у програмирању, управљању, спровођењу, надгледању и контроли пројеката који су финансирани из средстава ЕУ, као и обезбјеђивање високог нивоа ефикасности у коришћењу расположивих ИПА средстава у складу са прописима ЕУ;
Побољшање капацитета потенцијалних корисника грантова, у циљу повећања квалитета достављених приједлога пројеката;
Подршка у спровођењу пројеката који се финансирају у оквиру Секторског оперативног програма за запошљавање, образовање и социјалне политике 2015-2017, као и допринос остваривању његових циљева.

Уговор за реализацију пројекта потписан је са компанијом Алтернативе Цонсултинг д.о.о из Србије, у конзорцијуму са ЕТИ Цонсултинг из Француске и Интернатионал Цонсултинг Еxпертисе из Белгије. Укупна вриједност уговора је 619.010,00 ЕУР, од чега финансирање ЕУ чини 85% а национално кофинансирање 15%. Пројекат ће бити имплементиран путем индиректног управљања средствима ЕУ у Црној Гори, гдје је Директорат за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи Министарства финансија уговорно тијело. 

Почетном састанку су присуствовали представници Министарства финансија, представници делегације ЕУ као и представници релевантних институција које чине Оперативну структуру за спровођење наведеног Програма. Током састанка, пројектни тим је детаљније представио пројектне активности, а разматран је и оквирни радни план за сљедећи период.