Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Одржан почетни састанак за пројекат “Техничка помоћ за праћење и евалуацију мјера активног тржишта рада”

Датум објаве: 01.04.2019 14:55 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


1. априла 2019. године, у просторијама Министарства финансија, Директората за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи, одржан је кицк-офф (почетни) састанак за пројекат “Техничка помоћ за праћење и евалуацију мјера активног тржишта рада”. Пројекат је финансиран из Секторског оперативног програма за запошљавање, образовање и социјалну политику 2015-2017 (СОПЕЕС) у оквиру инструмената претприступне подршке (ИПА ИИ) и трајаће 24 мјесеца односно до марта 2021. године. 

Свеобухватни циљ овог пројекта је подршка запошљавању у Црној Гори олакшавањем имплементације програма самозапошљавања, док је сврха пројекта унапрјеђење капацитета Завода за запошљавање Црне Горе (ЗЗЗЦГ) успостављањем здравог и националног механизма за управљање, праћење и евалуацију грантова за самозапошљавање.

Препозната су три резултата која треба да буду постигнута овим пројектом:

Резултат 1: Побољшан учинак регионалних и локалних канцеларија ЗЗЗ-а за спровођење процедура покретања, оцјењивања, додјељивања, спровођења, прац́ења напретка и извјештавања о грантовима за самозапошљавање;

Резултат 2: Ојачан и функционалан систем за праћење и евалуацију грантова за самозапошљавање у Црној Гори;

Резултат 3: ЗЗЗ оспособљен да управља и надгледа имплементацију и оцјењује утицај програма самозапошљавања у складу са најбољом праксом ЕУ.

Уговор за реализацију пројекта потписан је са фирмом WYГ Интернатионал Б.В. из Холандије, у конзорцијуму са WYГ Савјетовање д.о.о. из Хрватске. Укупна вриједност уговора је 241.800,00 ЕУР, од чега финансирање ЕУ чини 85% а национално кофинансирање 15%. Пројекат ће бити имплементиран путем индиректног управљања средствима ЕУ у Црној Гори, гдје је Директорат за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи Министарства финансија, уговорно тијело. 

Почетном (кицк-офф) састанку су присуствовали представници Министарства финансија, Министарства рада и социјалног старања и Завода за запошљавање. Менаџер пројекта, као и кључни експерт који ће радити на спровођењу овог пројекта су имали прилику да представе пројектне активности. Такође, на састанку је разматран оквирни радни план за сљедећи период.