Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Позив привредницима из Њемачке да инвестирају у ЦГ

Позив привредницима из Њемачке да инвестирају у ЦГ
Датум објаве: 28.03.2019 12:23 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


Министарство финансија

У просторијама Министарства финансија одржан је састанак министарке економије, Драгице Секулић и министра финансија, Дарка Радуновића и сарадника са представницима делегације Одбора Асоцијације њемачке привреде за Источну Европу. Сусрету је присуствовао и амбасадор СР Њемачке у Црној Гори, Њ.Е. господин др Роберт Вебер.

Министар финансија, Дарко Радуновић упознао је привреднике из Њемачке са тренутном макроекономском ситуацијом у Црној Гори и оствареним резултатима у претходном периоду. Такође, похвалио је сарадњу са њемачком развојном банком КфW и нагласио да је сарадња плодоносна када су у питању инвестиције у инфраструктуру, водоснабдијевање, систем прераде отпадних вода. Говорио је и о могућностима које је Влада Црне Горе створила за инвестиције и позитивном утицају који имају на развој Црне Горе и изразио наду за већим присуством њемачких инвеститора.

„Ово је добра прилика да презентујемо потенцијале Црне Горе како би била привлачна за инвестиције. Црна Гора је за 2018. годину остварила економски раст од  4,9% и поносни смо на постигнут резултат у току прошле године“, саопштила је министарка економије, Драгица Секулић и истакла добру сарадњу Црне Горе и Њемачке и позвала њемачке инвеститоре да улажу у нашу државу. 

Привредници из Њемачке су исказали интересовање за улагање у нашу државу и наредних дана настављају са разговорима и сусретима са представницима Владе и локалних самоуправа.


Министарство финансија и Министарство економије