Manja slova Veća slova RSS

>

Poziv privrednicima iz Njemačke da investiraju u CG

Poziv privrednicima iz Njemačke da investiraju u CG
Datum objave: 28.03.2019 12:23 | Autor: Ministarstvo finansija

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo finansija

U prostorijama Ministarstva finansija održan je sastanak ministarke ekonomije, Dragice Sekulić i ministra finansija, Darka Radunovića i saradnika sa predstavnicima delegacije Odbora Asocijacije njemačke privrede za Istočnu Evropu. Susretu je prisustvovao i ambasador SR Njemačke u Crnoj Gori, Nj.E. gospodin dr Robert Veber.

Ministar finansija, Darko Radunović upoznao je privrednike iz Njemačke sa trenutnom makroekonomskom situacijom u Crnoj Gori i ostvarenim rezultatima u prethodnom periodu. Takođe, pohvalio je saradnju sa njemačkom razvojnom bankom KfW i naglasio da je saradnja plodonosna kada su u pitanju investicije u infrastrukturu, vodosnabdijevanje, sistem prerade otpadnih voda. Govorio je i o mogućnostima koje je Vlada Crne Gore stvorila za investicije i pozitivnom uticaju koji imaju na razvoj Crne Gore i izrazio nadu za većim prisustvom njemačkih investitora.

„Ovo je dobra prilika da prezentujemo potencijale Crne Gore kako bi bila privlačna za investicije. Crna Gora je za 2018. godinu ostvarila ekonomski rast od  4,9% i ponosni smo na postignut rezultat u toku prošle godine“, saopštila je ministarka ekonomije, Dragica Sekulić i istakla dobru saradnju Crne Gore i Njemačke i pozvala njemačke investitore da ulažu u našu državu. 

Privrednici iz Njemačke su iskazali interesovanje za ulaganje u našu državu i narednih dana nastavljaju sa razgovorima i susretima sa predstavnicima Vlade i lokalnih samouprava.


Ministarstvo finansija i Ministarstvo ekonomije