Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Сусрети министра финансија Радуновића са амбасадорима

Сусрети министра финансија Радуновића са амбасадорима
Датум објаве: 08.03.2019 14:35 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


Министарство финансија

Министар финансија, Дарко Радуновић са сарадницима састао се данас са амбасадором Републике Чешке, Њ.Е. господином Карелом Урбаном.

Током састанка је било говора о актуелним мјерама фискалне политике коју Влада спроводи са циљем снажења стабилности и одрживости јавних финансија.

„Држава Црна Гора је важан партнер Чешкој Републици“, истакао је амбасадор Урбан и исказао личну спремност да се и онако добра сарадња између наше двије државе додатно унаприједи и побољша посебно у областима економије, науке и туризма.

Министарство финансија

Министар финансија, Дарко Радуновић са сарадницима примио је данас у званичну посјету новоименовану амбасадорку Републике Турске, Њ.Е. госпођу Сонгул Озан.

Састанак је био прилика да се представи досадашња сарадња, како кроз економску и спољнотрговинску призму, те да се започне дијалог о будућим моделима пословања и приближавања интереса Црне Горе и Републике Турске.

Амбасадорка Озан је изразила спремност да се за вријеме трајања њеног мандата сарадња између двије земље, коју карактеришу традиционално добри односи, додатно оснажи и обогати новим садржајима.

Министарство финансија

Министар финансија, Дарко Радуновић са сарадницима примио је у посјету амбасадора Републике Италије, Њ.Е. господина Луку Целиолија.

На састанку је представљен актуелни макроекономски оквир Црне Горе, као и мјере које се спроводе на снажењу макроекономских показатеља.

Саговорници су размијенили мишљења на тему инвестиционих пројеката у приоритетним секторима развоја.

Министарство финансија

Министар финансија, Дарко Радуновић са сарадницима састао се са амбасадором Републике Хрватске, Њ.Е. господином Веселком Грубишићем.

Саговорници су констатовали традиционално добросусједске односе, оснажене и стручном и техничком сарадњом за пројекте у више области.

Министарство финансија

Министар финансија, Дарко Радуновић са сарадницима угостио је данас новоименовану амбасадорку Републике Бугарске, Њ.Е. госпођу Меглену Иванову Плугчиеву – Александрову.

Посебна пажња током посјете је посвећена унапређењу економских и трговинских односа између двије државе. 
ПР Служба
Министарства финансија