Manja slova Veća slova RSS

>

Susreti ministra finansija Radunovića sa ambasadorima

Susreti ministra finansija Radunovića sa ambasadorima
Datum objave: 08.03.2019 14:35 | Autor: Ministarstvo finansija

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo finansija

Ministar finansija, Darko Radunović sa saradnicima sastao se danas sa ambasadorom Republike Češke, Nj.E. gospodinom Karelom Urbanom.

Tokom sastanka je bilo govora o aktuelnim mjerama fiskalne politike koju Vlada sprovodi sa ciljem snaženja stabilnosti i održivosti javnih finansija.

„Država Crna Gora je važan partner Češkoj Republici“, istakao je ambasador Urban i iskazao ličnu spremnost da se i onako dobra saradnja između naše dvije države dodatno unaprijedi i poboljša posebno u oblastima ekonomije, nauke i turizma.

Ministarstvo finansija

Ministar finansija, Darko Radunović sa saradnicima primio je danas u zvaničnu posjetu novoimenovanu ambasadorku Republike Turske, Nj.E. gospođu Songul Ozan.

Sastanak je bio prilika da se predstavi dosadašnja saradnja, kako kroz ekonomsku i spoljnotrgovinsku prizmu, te da se započne dijalog o budućim modelima poslovanja i približavanja interesa Crne Gore i Republike Turske.

Ambasadorka Ozan je izrazila spremnost da se za vrijeme trajanja njenog mandata saradnja između dvije zemlje, koju karakterišu tradicionalno dobri odnosi, dodatno osnaži i obogati novim sadržajima.

Ministarstvo finansija

Ministar finansija, Darko Radunović sa saradnicima primio je u posjetu ambasadora Republike Italije, Nj.E. gospodina Luku Celiolija.

Na sastanku je predstavljen aktuelni makroekonomski okvir Crne Gore, kao i mjere koje se sprovode na snaženju makroekonomskih pokazatelja.

Sagovornici su razmijenili mišljenja na temu investicionih projekata u prioritetnim sektorima razvoja.

Ministarstvo finansija

Ministar finansija, Darko Radunović sa saradnicima sastao se sa ambasadorom Republike Hrvatske, Nj.E. gospodinom Veselkom Grubišićem.

Sagovornici su konstatovali tradicionalno dobrosusjedske odnose, osnažene i stručnom i tehničkom saradnjom za projekte u više oblasti.

Ministarstvo finansija

Ministar finansija, Darko Radunović sa saradnicima ugostio je danas novoimenovanu ambasadorku Republike Bugarske, Nj.E. gospođu Meglenu Ivanovu Plugčievu – Aleksandrovu.

Posebna pažnja tokom posjete je posvećena unapređenju ekonomskih i trgovinskih odnosa između dvije države. 
PR Služba
Ministarstva finansija