Manja slova Veća slova RSS

>

Održan seminar u sklopu twinning light projekta "Jačanje kapaciteta Odjeljenja za suzbijanje nepravilnosti i prevara Ministarstva finansija (AFCOS kancelarije)"

Datum objave: 14.02.2019 14:41 | Autor: Ministarstvo finansija

Ispis Štampaj stranicu


Danas je u prostorijama  Ministarstva finansija održan seminar u sklopu twinning light  projekta „Jačanje kapaciteta Odjeljenja za suzbijanje nepravilnosti i prevara Ministarstva finansija (AFCOS kancelarije)“. 

Projekat vrijedan 200.000,00 eura finansira Evropska unija, a sprovode ga zajednički ministarstva finansija Crne Gore i Republike Hrvatske, uz administrativnu podršku Središnje agencije za finansiranje i ugovaranje Republike Hrvatske sa ciljem pružanja podrške crnogorskoj administraciji u oblasti zaštite finansijskih interesa EU.

Osnovni cilj projekta je  jačanje kapaciteta AFCOS kancelarije, kao i efikasna koordinacija zakonodavnih, administrativnih i operativnih aktivnosti cjelokupnog sistema.

Tema današnjeg seminara je bila  „Provjere izvršenja ugovornih obaveza i identifikacija nepravilnosti“ i na njemu su razmatrane razne vrste nepravilnosti (poseban akcenat na nepravilnosti sa finansijskim posljedicama), načini njihovog utvrđivanja, kao i odgovornosti tijela iz sistema sprovođenje intrumenta pretpristupne podrške Evropske unije pri identifikovanju I izvještavanju nepravilnosti. Takođe, dio seminara je posvećen i mjerama za otklanjanje negativnih posljedica nepravilnosti.

Seminaru,  su prisustvovali službenici državnih institucija koje su uključene u sprovođenje intrumenta pretpristupne podrške Evropske unije - IPA II.