Manja slova Veća slova RSS

>

Predstavnici MMF-a u radnoj posjeti Crnoj Gori

Predstavnici MMF-a u radnoj posjeti Crnoj Gori
Datum objave: 13.02.2019 14:53 | Autor: Ministarstvo finansija

Ispis Štampaj stranicu


Ministar finansija, Darko Radunović sa saradnicima sastao se danas sa predstavnicima misije Međunarodnog monetarnog fonda Sektora za fiskalne poslove koju predvodi g-din Korstiaan Kool.

Ministar Radunović se zahvalio na kontinuiranoj podršci MMF-a i istakao da dobri rezultati postignuti dosadašnjom saradnjom predstavljaju dobar osnov za buduće zadatke na kojima će se zajednički raditi. 

„Implementacija sistema elektronske fiskalizacije i sredstva iz kredita sa Svjetskom bankom koja se koriste za potrebe i realizaciju projekta „Reforma poreske administracije“ dovešće do potpune reforme Poreske uprave“, saopštio je ministar Radunović. Sagovornike je informisao o aktivnostima Ministarstva finansija na zakonskom rješenju na temu elektronske fiskalizacije i sa namjerom da se početkom naredne godine otpočne sa implementacijom sistema elektronske fiskalizacije koja će doprinijeti suzbijanju sive ekonomije, boljoj naplati poreza i unapređenju poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.

Partneri iz MMF-a su istakli da je pred Poreskom upravom period izazova kada su u pitanju uspostavljanje upravljačke strukture, organizacione šeme organa i upravljanja rizicima u redovnom poslovanju i da MMF stoji na raspolaganju da domaćim stručnjacima pruži stručnu pomoć kako bi se unaprijedio rad Poreske uprave.

Cilj ove Misije je da se dogovore prioriteti i oblasti za naredne tri godine gdje bi se mogla pružiti tehnička pomoć u sklopu dva postavljena cilja: bolja uprava prihoda, menadžerski i upravljački aranžmani i ojačane osnovne funkcije Poreske uprave.

Susreti predstavnika Ministarstva finansija, Poreske uprave i MMF-a biće nastavljeni tokom naredne dvije sedmice.
PR Služba
Ministarstva finansija