Manja slova Veća slova RSS

>

Susret ministra Radunovića sa ambasadorkom SAD-a u Crnoj Gori

Susret ministra Radunovića sa ambasadorkom SAD-a u Crnoj Gori
Datum objave: 11.02.2019 14:57 | Autor: Ministarstvo finansija

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo finansija

Ministar finansija, Darko Radunović primio je u posjetu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori NJ.E. Džudi Rajzing Rajnke.

Ministar Radunović je američkoj ambasadorki poželio uspješno obavljanje diplomatske misije u Crnoj Gori i informisao je o aktivnostima i planovima Ministarstva finansija. Takođe, zahvalio se na podršci i pomoći uz koju se realizovalo niz projekata u različitim oblastima u našoj državi  i naglasio dobru saradnju sa institucijama koje dolaze sa teritorije SAD-a poput Svjetske banke i MMF-a. Ministar je saopštio da je Crna Gora u prethodne dvije godine postigla veći ekonomski rast kojem je doprinijela velika investiciona aktivnost u Crnoj Gori, rekordna turistička sezona i ulaganja u energetskom sektoru koji predstavlja posebnu i razvojnu stranu Crne Gore.

Ambasadorka Rajzing Rajnke je istakla zadovoljstvo dobrim odnosima Crne Gore i SAD-a i izrazila spremnost da tokom mandata doprinese unapređenju saradnje dvije države i naglasila važnu ulogu koju je odigralo Ministarstvo finansija na čelu sa ministrom Radunovićem u stabilizaciji javnih finansija. 

Sagovornici su izrazili očekivanja da će dobra saradnja institucija Crne Gore i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država biti nastavljena i u narednom periodu i da će ona biti još snažnija, integrisanija i bolja i da će rezultirati većim prisustvom američkih investitora u Crnoj Gori.PR Služba
Ministarstva finansija