Manja slova Veća slova RSS

>

Sastanak sa predstavnicima Svjetske banke

Sastanak sa predstavnicima Svjetske banke
Datum objave: 06.02.2019 17:48 | Autor: Ministarstvo finansija

Ispis Štampaj stranicu


Ministar finansija, Darko Radunović sa saradnicima sastao se sa šefom kancelarije za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, Emanuelom Salinasom, kako bi razgovarali o projektima iz portfolija Svjetske banke kao i o budućim aktivnostima.

Današnji sastanak koji predstavlja kontinuitet susreta sa predstavnicima Svjetske banke je bio prilika da ministar Radunović u kontekstu aktuelnih projekata koji se realizuju sa Svjetskom bankom, ukaže na značaj projekta reforme poreske administracije sa elektronskom fiskalizacijom. Takođe, istakao je značaj sredstava dobijenih zahvaljujući prvoj garanciji Svjetske banke za razvojnu politiku - PBG1,u kontekstu refinansiranja dijela javnog duga,  kao i aktivnosti na ispunjavanju uslova za dobijanje druge garancije-PBG2.

Gospodin Salinas je istakao da ne postoje otvorena pitanja u vezi implementacije investicionih projekata i upoznao prisutne sa aktivnostima radnih timova Svjetske banke na izradi projekta „Zaposlenost i rast". Takođe je predstavio inicijativu Svjetske banke za kreditnu podršku regionalnom projektu povezivanja zemalja Zapadnog Balkana putem olakšica u trgovini i transportu, koji je u funkciji regionalnih ekonomskih integracija.

Sagovornici su usaglasili teme o kojima će biti riječi u narednom periodu kao i prioritete na kojima će zajednički raditi.PR Služba
Ministarstva finansija