Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Састанак са представницима Свјетске банке

Састанак са представницима Свјетске банке
Датум објаве: 06.02.2019 17:48 | Аутор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


Министар финансија, Дарко Радуновић са сарадницима састао се са шефом канцеларије за Црну Гору и Босну и Херцеговину, Емануелом Салинасом, како би разговарали о пројектима из портфолија Свјетске банке као и о будућим активностима.

Данашњи састанак који представља континуитет сусрета са представницима Свјетске банке је био прилика да министар Радуновић у контексту актуелних пројеката који се реализују са Свјетском банком, укаже на значај пројекта реформе пореске администрације са електронском фискализацијом. Такође, истакао је значај средстава добијених захваљујући првој гаранцији Свјетске банке за развојну политику - ПБГ1,у контексту рефинансирања дијела јавног дуга,  као и активности на испуњавању услова за добијање друге гаранције-ПБГ2.

Господин Салинас је истакао да не постоје отворена питања у вези имплементације инвестиционих пројеката и упознао присутне са активностима радних тимова Свјетске банке на изради пројекта „Запосленост и раст". Такође је представио иницијативу Свјетске банке за кредитну подршку регионалном пројекту повезивања земаља Западног Балкана путем олакшица у трговини и транспорту, који је у функцији регионалних економских интеграција.

Саговорници су усагласили теме о којима ће бити ријечи у наредном периоду као и приоритете на којима ће заједнички радити.ПР Служба
Министарства финансија