Manja slova Veća slova RSS

>

Ministarstvo finansija i Savjet za reviziju potpisali su Memorandum o razumijevanju sa Savjetom za unapređenje i nadzor nad revizijom Republike Makedonije

Ministarstvo finansija i Savjet za reviziju potpisali su Memorandum o razumijevanju sa Savjetom za unapređenje i nadzor nad revizijom Republike Makedonije
Datum objave: 27.11.2018 14:19 | Autor: ministarstvo finansija

Ispis Štampaj stranicu


ministarstvo finansija

Delegacija Ministarstva finansija, predvođena državnom sekretarkom,Ninom Vujošević i predsjednikom Savjeta za reviziju Crne Gore, Anom Krsmanović, prisustvovala je Ministarskoj konferenciji u Beču u organizaciji Svjetske banke. 
Tema konferencije je podizanje svijesti o značaju reformi finansijskog izvještavanja i usklađivanje sa najboljom međunarodnom praksom u oblastima računovodstva i revizije. 
Predstavnici Ministarstva i Savjeta za reviziju iskoristili su priliku da na marginama Konferencije potpišu Memorandum o razumijevanju sa Savjetom za unapređenje i nadzor nad revizijom Republike Makedonije. 
Cilj Memoranduma je razmjena iskustava i informacija u postupku nadzora nad revizijom u Crnoj Gori i Makedoniji, podizanje kvaliteta finansijskih izvještaja i veće povjerenje u kvalitet revizorskih izvještaja.

Ministarstvo finansija

Na marginama ministarske konferencije u Beču, državna sekretarka Nina Vujošević je učestvovala na sastanku koji su organizovali ministar finansija Republike Austrije g-din Hartvig Leger i potpredsjednik Svjetske banke Siril Muler. Na sastanku na kome su prisustvovali predstavnici još 4 zemlje Zapadnog Balkana se između ostalog razgovaralo o važnosti poreske za unapređenje konkurentnosti i rast izvoza. Takođe, istaknuta je važnost razvoja ljudskih resursa za konkurentnost, kao i infrastrukturno povezivanje u regionu sa ciljem njegovog dinamičnijeg razvoja.