Manja slova Veća slova RSS

>

SAOPŠTENJE: Sastanak sa delegacijom Svjetske banke

SAOPŠTENJE: Sastanak sa delegacijom Svjetske banke
Datum objave: 12.06.2018 13:25 | Autor: Ministarstvo finansija

Ispis Štampaj stranicu


Ministar finansija Darko Radunović sa saradnicima, sastao se danas sa timom Svjetske banke koji je predvodio šef Kancelarije za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru Emanuel Salinas, kako bi razgovarali o aktuelnim projektima koji se uz pomoć SB realizuju u Crnoj Gori, ali i potencijalnim poljima buduće saradnje.

 U tom kontekstu, sagovornici su razgovarali o mogućnostima restrukturiranja aktuelnog portfolia Svjetske banke, u cilju usmjeravanja raspoloživih resursa na oblasti od prioritetnog značaja za Crnu Goru i njen dalji razvoj.

 Imajući u vidu da fokus Vlade i u narednom periodu ostaje rast zapošljavanja i poboljšanje životnog standarda građana, ministar Radunović je istakao da će projekti koji podržavaju ovaj cilj, nastaviti da se realiziju uz punu pažnju i posvećenost svih organa vlasti. U kontekstu regionalnih projekata, ministar je istakao da je za našu zemlju od posebnog interesa projekat upravljanja vodama, u svim segmentima, od navodnjavanja, zaštite od poplava te ekonomske iskoristivosti sliva Drina-Sava-Lim, što bi imalo višestruke pozitivne efekte na privredu.

 Gospodin Salinas je istakao da je cilj institucije koju predstavlja da se u partnerstvu sa Crnom Gorom realizuju projekti koji će biti održivi i usmjereni na zadovoljenje najvažnijih potreba Države i građana.

 Dogovoreno je da se koordinacija na ovu temu nastavi u narednom periodu u cilju preciziranja agende budućih aktivnosti.

 

 

PR SLUŽBA

MINISTARSTVA FINANSIJA