Manja slova Veća slova RSS

>

NAJAVA: Sastanak Pododbora o ekonomskim i finansijskim pitanjima i statistici

Datum objave: 20.11.2017 08:20 | Autor: Ivona Mihajlović - administrator

Ispis Štampaj stranicu


Ovogodišnji sastanak Pododbora o ekonomskim i finansijskim pitanjima i statistici će se održati sjutra, 21. novembra 2017. godine u Podgorici.

Sastankom će u ime Vlade Crne Gore kopredsjedavati generalna direktorica Direktorata za finansijski sistem i unapređenje poslovnog ambijenta u Ministarstvu finansija, Bojana Bošković, dok će u ime Evropske komisije kopredsjedavajući biti šef jedinice u Generalnom direktoratu Evropske komisije za ekonomska i finansijska pitanja, Uve Štam.

Predstavnici crnogorskih institucija predstaviće kolegama iz Evropske komisije informacije o postignutom napretku u sljedećim oblastima: makroekonomska stabilnost; javne finansije; razvoj i reforma finansijskog sistema; jačanje konkurentnosti ekonomije; unutrašnja finansijska kontrola, eksterna revizija i statistika.

Crnogorska strana je pred održavanje ovog sastanka uputila Evropskoj komisiji pisane priloge o temama o kojima će se raspravljati, što je uobičajena praksa koja omogućava efikasan i konstruktivan dijalog dvije strane.

Nakon sastanka, bće objavljeno saopštenje za javnost.

PR SLUŽBA
MINISTARSTVA FINANSIJA