Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

НАЈАВА: Састанак Пододбора о економским и финансијским питањима и статистици

Датум објаве: 20.11.2017 08:20 | Аутор: Ивона Михајловић - администратор

Испис Штампај страницу


Овогодишњи састанак Пододбора о економским и финансијским питањима и статистици ће се одржати сјутра, 21. новембра 2017. године у Подгорици.

Састанком ће у име Владе Црне Горе копредсједавати генерална директорица Директората за финансијски систем и унапређење пословног амбијента у Министарству финансија, Бојана Бошковић, док ће у име Европске комисије копредсједавајући бити шеф јединице у Генералном директорату Европске комисије за економска и финансијска питања, Уве Штам.

Представници црногорских институција представиће колегама из Европске комисије информације о постигнутом напретку у сљедећим областима: макроекономска стабилност; јавне финансије; развој и реформа финансијског система; јачање конкурентности економије; унутрашња финансијска контрола, екстерна ревизија и статистика.

Црногорска страна је пред одржавање овог састанка упутила Европској комисији писане прилоге о темама о којима ће се расправљати, што је уобичајена пракса која омогућава ефикасан и конструктиван дијалог двије стране.

Након састанка, бће објављено саопштење за јавност.

ПР СЛУЖБА
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА