Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

САОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ
Датум објаве: 17.11.2017 13:18 | Аутор: Ивона Михајловић - администратор

Испис Штампај страницу


Министарство финансија

Конференција на тему "Искуства у повлачењу средстава ЕУ - изазови, могућности и модели добре праксе", одржана је 16. и 17. новембра у Колашину, у организацији НВО ФОРС Монтенегро.

Конференција је одржана у циљу промовисања доступне подршке Европске уније корисницима из Црне Горе, представљања примјера добре праксе у коришћењу средстава Европске уније, размјене искустава са корисницима из земаља региона и идентификације главних изазова за успјешно коришћење подршке, као и препорука за њено унапређење.

Представници Директората за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи су учествовали на панел дискусији "Децентрализација и улога ЦФЦУ", на којој су представљени досадашњи резултати у индиректном управљању фондовима Европске уније, са фокусом на спровођење грант шема, као и планиране активности у наредном периоду. Такође, представљени су програми које Директорат тренутно имплементира као Уговорно тијело, као и изазови са којима се суочава у погледу индиректног управљања ЕУ средствима. Посебан нагласак је стављен на посвећеност политици задржавања кадра и континуираном развоју интерних капацитета, како би се осигурало ефикасно трошење садашњих и будућих средстава која ће бити на располагању Црној Гори.

Конференција је окупила представнике организација цивилног друштва, локалне и државне управе, јавних институција и предузећа, образовних институција, донатора и медија, из Црне Горе и земаља региона.

Овдје можете преузети ПРЕЗЕНТАЦИЈУ.пдф

ПР СЛУЖБА 
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА