Manja slova Veća slova RSS

>

SAOPŠTENJE: Nastavak uspješne saradnje sa EBRD-om

SAOPŠTENJE: Nastavak uspješne saradnje sa EBRD-om
Datum objave: 31.08.2017 18:52 | Autor: Ivona Mihajlovic - administrator

Ispis Štampaj stranicu Video Video


Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreMinistar finansija Darko Radunović sa saradnicima sastao se danas sa delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj, na čelu sa potpredsjednikom navedene institucije, g-dinom Pjerom Heilbornom.

Sastanak je bio prilika da se razgovara na temu aktuelnih projekata koji se realizuju u našoj zemlji uz finansijsku i stručnu podršku EBRD-a, u oblastima infrastrukture, energetike, bankarstva i privatnog sektora, ali i razmijene mišljenje o prioritetnim  pravcima buduće saradnje.

Ukazujući na pozitivna iskustva partnerstva sa EBRD-om, ministar Radunović je apostrofirao značaj prisustva navedene institucije na crnogorskom tržištu, koja može biti strateški važan partner za realizaciju razvojnih projekata, kroz kreiranje modela javno-privatnog partnerstva, čime bi se osigurala održivost javnih finansija i na adekvatan način valorizovali resursi sa kojima raspolažemo. Ministar je ukazao i na pozitivne rezultate mjera fiskalne konsolidacije koje se sprove sa ciljem očuvanja fiskalne stabilnosti, što će, kako je naveo otvoriti prostor za kreiranje novih razvojnih politika.

G-din Heilborn je iskazao podršku naporima Vlade Crne Gore da politike kreira i sprovodi uspješno na dugi rok, i prenio spremnost institucije koju predstavlja da u narednom periodu, kroz širok spektar aktivnosti, počev od  podrške razvoju kompetitivnosti privatnog sektora, do snažnijeg regionalnog povezivanja u cilju jačanja atraktivnosti ponude za investitore, podrži realizaciju osmišljenih projekata.

PR SLUŽBA 
MINISTARSTVA FINANSIJA