Manja slova Veća slova RSS

>

Najava: Ministar Katnić učestvuje na godišnjem zasijedanju Svjetske banke i MMF-a

Datum objave: 22.09.2011 10:57 | Autor: Ivona Mihajlović

Ispis Štampaj stranicu


Delegacija Crne Gore, koju predvodi ministar finansija, dr Milorad Katnić, boraviće od 23. do 29. septembra u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje će u Vašingtonu učestvovati na redovnom godišnjem zasIjedanju Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda. Pored Vašingtona, crnogorska delegacija će boraviti u Njujorku i Bostonu.

Za vrijeme posjete Vašingtonu, biće zvanično potpisan ugovor o DPL kreditnom aranžmanu, koji je Svjetska banka odobrila Crnoj Gori početkom septembra. Osim sastanaka sa zvaničnicima Svjetske banke i MMF-a, članovi delagacije će se sastati sa i sa predstavnicima velikog broja finansijskih institucija i investicionih fondova (Deutche Bank, Credit Suisse, HSBC, JP Morgan, BNP Paribas, UBS Invest, Societe General). U planu su i brojni sastanci sa predstavnicima američke administracije (State Department).

Tokom boravka u Njujorku, ministar Katnić će se sastati sa g-djom Kori Udovički, regionalnim direktorom i pomoćnikom administratora UNDP-a, predstavnicima rejting agencije Moody’s, kao i sa predstavnicima dijaspore koji su zainteresovani za ulaganja u Crnu Goru.

Posjeta SAD-u završiće se predavanjem ministra Katnića na Harvard Kennedy Školi za medjunarodne odnose na temu: “Globalna ekonomska uzdrmanost i konkurentnost malih zemalja – pogled iz Crne Gore’’, u Bostonu.


PR SLUŽBA
MINISTARSTVA FINANSIJA