Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

На предлог предсједника Владе Црне Горе, др Игора Лукшића, Скупштина изабрала новог министра финансија, др Милорада Катнића

На предлог предсједника Владе Црне Горе, др Игора Лукшића, Скупштина изабрала новог министра финансија, др Милорада Катнића
Датум објаве: 29.12.2010 18:50 | Аутор: Ивона Михајловић - администратор

Испис Штампај страницу


Милорад Катнић рођен је 12. децембра 1977. године у Подгорици, гдје је завршио основну и средњу школу. Економски факултет на Универзитету Црне Горе уписао је 1996. године, гдје је дипломирао 2000. године на смјеру „Предузетништво и предузетничке финансије”. На истом факултету магистрирао је на тему „Анализа и преглед јавног дуга”, јула 2005. године и одбранио докторску тезу „Државна потрошња и економски раст“ марта 2010. године.

Након дипломирања радио је у Институту за стратешке студије и прогнозе као истраживач, а касније и као аналитичар.

У периоду 2004-2010. године обављао је функцију помоћника министра финансија у Влади Црне Горе и био укључен у спровођење најзначајних структурних реформи у црногорској економији, прије свега, финансијског и фискалног и пензијског система.

Руководилац је Радне групе и тима за преговоре са Европском комисијом за економска и финансијска питања и статистику, као и координатор тима за преговоре са Свјетском трговинском организацијом за област финансијских услуга. Од 2009. године лидер је Тwиннинг пројекта “Јачање регулаторних и супервизорских капацитета финансијских регулатора”, који подржава Европска комисија.

Од 2007. године је Алтернативни гувернер Црне Горе у Свјетској Банци, као и члан Административног одбора Развојне банке Савјета Европе.

Предавач је на Факултету за међународну економију, финансије и бизнис - Универзитет Доња Горица, на предметима ‘’Бизнис у региону’’ и ‘’Јавне финансије и економски развој’’ од 2007. године. Претходно је био гостујући предавач на Економском факултету Универзитета Црне Горе, на смјеровима Предузетништво и Међународна економија.

Аутор је бројних научних и стручних радова у домаћим и страним публикацијама у области економског раста, фискалних криза, пореских система, државне потрошње и др.

Учествовао је на више стручних конференција и студијских путовања у земљи и иностранству на тему јавне и међународне финансије, макроекономске политике и економски развој.

Члан је Предсједништва Савеза економиста Црне Горе и Центра младих научника Црногорске академије наука и умјетности.

Вазнији радови.доц

Е-маил: милорад.катниц@гов.ме  
Yоу Тубе: хттп://www.yоутубе.цом/усер/МинФинансијаЦрнеГоре